Concerten

2019:

Zondag 6 oktober
16.00 uur: Orgel Comité Heerenveen: Duo concert door Ingrid Hütten (harp) en Fedde Tuinstra (orgel).

Zondag 3 november
16.00 uur: Fries Symfonie Orkest

Het Fries Symfonie Orkest stelt zich ieder jaar tot doel minimaal een viertal concerten te brengen, elk met een eigen ‘touch’. Voor onze herfstconcerten in 2019 hebben wij de jonge violiste Charlotte Basalo Vázquez uitgenodigd om met ons mee te komen spelen.

Charlotte Basalo Vázquez (1995) begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen. Na haar bachelor aan het conservatorium in Amsterdam heeft zij masterclasses gevolgd bij o.a. Emmy Verhey, Julia Dinerstein, Saskia Viersen en Veselina Manikova en momenteel bij Vera Beths. Zij heeft meerdere malen prijzen en awards behaald in de finale van het Prinses Christina Concours en op het Peter de Grote Festival. Verder speelde ze op verscheidene festivals voor klassieke muziek. Met veel plezier speelt zij al jaren kamermuziek in verschillende bezettingen. Tegenwoordig is ze primarius van het Dostojevski Kwartet. Zij waren o.a. te gast bij Opium op Radio 4 en bij Podium Witteman op Nederland 1.

Er is er een mooi programma samengesteld bestaande uit het prachtige romantische stuk ‘Poème voor viool en orkest’ van Chausson, de eerste vioolromance van Beethoven, beide met soliste. Daarnaast is er gekozen voor de lieflijke en melodieuze muziek van Fauré, naast een pittige symfonie van Bizet voor orkest. Met name Fauré en Bizet zijn regelmatig te beluisteren op de radio. Ook de Romance van Beethoven zal voor vele muziekliefhebbers geen onbekende zijn.

Het Fries Symfonie Orkest vindt het fantastisch Charlotte Basalo Vázquez als soliste te mogen verwelkomen voor het novemberconcert in de kerk van de Heilige Geest te Heerenveen op 3 november, aanvang 16.00u. Informatie over kaartverkoop kunt u verkrijgen via de website www.fso.frl.

Vrijdag 22 november
20.00 uur: concert Capella Sneek

Woensdag 27 november
20.00 uur: Voormeer klassiek Festival: Sergio Azzolini (fagot)

Zondag 8 december
14.30 uur: COV Heerenveen: Messiah

Zaterdag 14 december
20.00 uur: Pro Rege: Kerstconcert

Zondag 15 december
16.00 uur: Capella Sneek met “Lessons and Carols”

Zaterdag 21 december
19.30 uur: Anùna, kaartverkoop via Posthuistheater.