Inwijding Mariakapel

Inwijding Mariakapel bij de RK Fredericuskerk in Steggerda

In Steggerda kan men vanaf heden terecht in een Maria kapel. Al jaren lag er in de R.K. parochie te Steggerda een stille wens voor de realisatie van een Maria kapel. Voor op de begraafplaats van de H. Fredericuskerk, staat een oud “baar huisje” dat vroeger als zodanig werd gebruikt, maar inmiddels dienst deed als gereedschapsberging. De locatieraad had ongeveer een jaar geleden het plan opgevat om van dit huisje een Maria kapel te maken, zodat bezoekers vrij naar binnen kunnen gaan voor een moment van bezinning en een kaarsje kunnen branden bij Maria; we zien dit wel op meer plaatsen. Een paar handige mannen en vrouwen hebben een commissie gevormd en daarnaast de plannen gemaakt en uitgevoerd. Mede met de hulp van vele vrijwilligers en door de gulle donaties van de parochianen, (waarvoor grote dank!) konden de commissieleden hun plannen waar maken. Zo is b.v. de entree een mooie poort geworden, het dak en de muren zijn opgeknapt en een parochiaan heeft de kapel voorzien van mooie, symbolische glas in lood ramen. Met vereende krachten is er maandenlang hard aan gewerkt. Men kan trots zijn op de prachtige nieuwe Maria kapel, wat zeker een bezoekje waard is. De sfeer is er rustig en ingetogen en de blauwe tinten ondersteunen het prachtige Maria beeld, dat aan haar voeten geëerd wordt met een mooi bloemwerk.

Door de coronamaatregelen kon er helaas geen bijpassende Mariaviering en feestelijke inwijding plaatsvinden, maar Pater Titus heeft toch op zondag 18 oktober de kapel in stilte ingewijd. De foto’s hiervan zijn binnenkort te zien op de site van de H. Petrus en Paulus Parochie. De locatieraad en de Mariakapelcommissie zijn erg tevreden over het resultaat en hopen dat de kapel door menigeen bezocht gaat worden die daar behoefte aan heeft.