PROGRAMMA 80 JAAR ST. FRANCISCUSKERK

Programma 80 jaar St. Franciscuskerk

In 2019 bestaat de St. Franciscuskerk 80 jaar! Wij vieren dat met diverse evenementen in en rond onze kerk.

Deze zomer

Tsjerkepaad in teken van Franciscus

Tsjerkepaad

Voor de 16de keer op rij openen deze zomer honderden kerken in Friesland in het kader van Tsjerkepaad hun deuren voor het publiek. Ook in Wolvega kunt u iedere zaterdagmiddag van 6 juli t/m 14 september onze mooie kerk bewonderen. Tussen 13.30—17.00 uur is iedereen welkom. Vanwege het 80-jarig jubileum is er tijdens Tsjerkepaad een expositie over Franciscus. Hij leefde van 1181 tot 1225 en is de patroon van de kerk in Wolvega. In woord en beeld komt zijn leven in de expositie naar voren.

Van 6 juli t/m 14 september van 13.30 – 17.00 uur bent u van harte welkom

Meer informatie: www.tsjerkepaad.nl

Jublieumprogramma in oktober

Vrijdag 4 oktober     Dierendag

De leerlingen van de St. Franciscusschool vieren de gedenkdag van Franciscus van Assisi in de kerk. Mét het zegenen van de dieren in een feestelijke viering samen met pastoraal werkster Lidy Langedijk.

Vrijdag 4 oktober     Heilige Mis

Tijdens een Heilige Mis vieren we het 80-jarig jubileum van onze kerk. Voorganger is bisschop Ron van den Hout samen met het pastoraal team van de Petrus en Paulusparochie. De muzikale medewerking is van de koren St. Franciscuskoor en Spirit of Joy. Aanvang 19.00 uur

Zondag 13 oktober   Maria Passie

Unieke theatervoorstelling/ musical Maria Passie in onze kerk.

Kleinschalig theater waarin de hedendaagse (pop)muziek en het verhaal van Maria worden samengebracht. Dat kunnen de bezoekers van de Maria Passie verwachten bij de voorstelling van de landelijke stichting Aquero die op zondag 13 oktober om 14.30 uur in de Sint Franciscuskerk in Wolvega te zien is.

Ontstaan van deze passie

Twintig jaar geleden werd de stichting Aquero opgericht met als doel activiteiten vóór en dóór pelgrims te organiseren. Aquero beheert een fonds dat financiële steun geeft aan mensen die niet in staat zijn zelf (volledig) een bedevaart naar Lourdes te betalen. Enkele jaren geleden ontstond het idee om een kleinschalige theatervoorstelling te maken over Maria, waarin het verhaal van The Passion wordt verteld vanuit het perspectief van Maria. “Zij is voor velen een fascinerende vrouw, een baken, een licht in het duister en de verbinding met Lourdes”, aldus de initiatiefnemers.

Het resultaat is een voorstelling die, onder leiding van professionals, wordt uitgevoerd door amateurs. Zij komen verspreid uit het hele land. Aan de orde komen moederschap, het verliezen van je kind, Maria als bron van kracht en aspecten als twijfel, angst en hoop. De voorstelling is al op tientallen plaatsen in het land te zien geweest en dit jaar voor het laatst. Dus uniek in Wolvega!

Waar kan ik kaarten kopen?

De voorverkoop start van 1 juli a.s. Kaartjes zijn € 10.00 per stuk en te verkrijgen/bestellen bij onderstaande verkooppunten. Graag het bedrag voldoen bij het afhalen van de kaarten.

De verkooppunten zijn:

• Secretariaat kerk Wolvega via: secretariaat-wga@petrusenpaulusparochie.nl. Ook mogelijk via secretariaten Heerenveen/Steggerda/Frederiksoord – zelfde emailadres)
  • Bij de koster na iedere viering vanaf juli t/m 12 oktober 2019 (indien voorradig) in de kerk
  • Via leden locatieraad. Zie voor overzicht: http://petrusenpaulusparochie.nl/wolvega/locatieraad-2/
  • Via de Stichting Aquero, zie hiervoor: www.mariapassie.nl De kaarten zijn 13 oktober 2019 voor aanvang op te halen in de kerk. Voor een meerprijs van € 2,50 worden de kaarten opgestuurd.
  • De kaarten zijn (indien voorradig) voor aanvang van de voorstelling op 13 oktober in de kerk te koop voor € 12,50.

De opbrengst is volledig voor de stichting Aquero.

Maria passie